IAIDO > HAKAMAT

IAIDOHAKAMA

Hakamia valmistamme mustana, valkoisena ja tummansinisenä. Kankaana käytämme laadukasta, työvaatteisiin tarkoitettua hollantilaista sekoitekangasta, jossa on 65 % polyesteriä ja 35 % puuvillaa. Kangas on erinomainen juuri tähän käyttötarkoitukseen, ja se kestää vuosien pesua ja käyttöä erittäin hyvin. Kangas ei kutistu pesussa ja pitää todella hyvin muotonsa.

Kankaasta on kahta eri paksuutta 195 g/m2 sekä 250 g/m2. Iaidossa käytetään usein tuota kevyempää (195 g/m2), mutta se on makuasia ja voit valita kumman vaihtoehdon tahansa. Kevyempi valkoinen kangas on hieman läpikuultava ja musta paksumpikangas ei värjäysteknillisistä syistä ole ihan niin musta kuin tuo ohuempi musta on. Tummansinisestä on vain 250 g/m2 vaihtoehto.

Valmistamme hakamat sentilleen oikean pituisiksi. Etupituus mitataan vyönauhan (4 cm) alareunasta lahkeeseen. Etupituuden saat mittaamalla vyötäröllä olevan suoli-/lonkkaluun päästä nilkassa olevaan pollukkaan. Hakama ei saa olla liian pitkä! Karkeasti 160cm pitkän harrastajan hakaman etupituus on 88 cm ja pisimmät valmistamamme hakamat ovat olleet 110 cm. Hakaman pituus riippuu myös erilaisista tyylisuunnista ja sitomistavoista. Seurasi sensei opastaa sinua kyllä tässä asiassa.

Iaidohakamassa on selässä kova, muovinen tuki ja lusikka, jolla nauhat saa sidottua kiinni.

Etuvyönauhat ovat 432 cm pitkät päästä päähän mitattuna. Takavyönauhat 224 cm, samoin päästä päähän.

Nuorille ja pienille harrastajille on mahdollista pyytää kapeammat vekit, jolloin hakama ei ole liian väljä ja hankala käytössä.

195 g/m2

 

70-130 cm

 

Musta, valkoinen

129,50 &euro

250 g/m2

 

70-130 cm

 

Musta, valkoinen, t.sininen

159,50 &euro

Brodeeraus valmiista kuvatiedostosta

30,00 &euro

Tilaa tuote

Tarvitsetko erikoismittaisen hakaman?
Tilaa tuote mittatilauksena